Crează-ți propriul joc sau lecție interactivă!Competiția Java - Programează în Greenfoot

Detalii și resurse
DESPRE

Competiția Greenfoot provoacă elevii de liceu să își pună cunoștințele teoretice dobândite la orele de informatică în practică, învățând cum să își creeze propriul joc sau lecție interactivă în platforma Greenfoot.

Tema proiectului este un joc sau o lecție interactivă, iar obiectivul este simplificarea noțiunilor teoretice prin punerea lor în practică.

Elevii participanți au ocazia să învețe bazele celui mai utilizat limbaj de programare din lume - Java, folosindu-se de creativitate și lucru în echipă și să fie recunoscuți pentru efortul lor.

Echipele participante trebuie să fie formate din doi elevi și un profesor coordonator.
Înscrierile în competiție se pot face până pe 22 februarie 2021, ora 23:59.

DE CE?

Pentru că pasiunea pentru programare te poate diferenția!

Acceptă provocarea competiției și implică-te într-o activitate educativă practică prin care îmbini pasiunea pentru programare cu noțiunile teoretice învățate la orele de informatică.

Dacă ești elev în clasele IX-XII și ești pasionat de informatică, ai tot ce-ți trebuie pentru a te înscrie în competiție. Arată-ne cât de mult îți place programarea și convinge juriul că proiectul tău merită premiat!Perioadă de desfășurare2 NOIEMBRIE 2020 - 22 FEBRUARIE 2021

Înscrierea în concurs
Echipele se pot înscrie în competiție completând acest formular până pe 22 februarie 2021, ora 23:59.
Click aici pentru LINK

25 IANUARIE - 22 FEBRUARIE 2021

Depunerea proiectelor
După completarea formularului de înscriere și confirmarea datelor din partea organizatorului concursului, participanții trebuie să trimită proiectul propriu-zis prin email la competitii@adfaber.org până la data de 22 februarie 2021, ora 23:59.

23 FEBRUARIE - 12 MARTIE 2021

Jurizarea proiectelor
Toate echipele participante înscrise în concurs ce au trimis în timp util proiectele și care au toate datele valide, vor participa la jurizarea din perioada 23 februarie - 12 martie 2021, în cadrul căreia proiectele vor fi evaluate de către un juriu specializat.

16 MARTIE 2021

Desemnarea câștigătorilor
Câștigătorii vor fi contactați telefonic și prin e-mail, iar ulterior vor fi comunicați și pe site-ul competiției.

Ediții precedente

„Putem spune că în acest concurs am găsit atât o pasiune, cât și motivația să o urmăm. Ni s-a părut fascinant cum, chiar și după o zi obositoare de școală, parcă primeam forțe noi când venea vorba de lucratul la acest proiect. Fiecare problemă pe care o întâmpinam ne determina să muncim mai mult pentru a o rezolva, iar fiecare mică victorie de acest fel ne făcea dornici să ne confruntăm cu o alta.”

Pană Dragoș-Adrian și Ezaru Radu Ștefan, elevi,
Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Ploiești

„Pentru mine, acest concurs a reprezentat, în fiecare an, o modalitate de a gusta din ceea ce înseamnă game developement și lucrul în echipă.”

Cristi Cîndea elev,
Liceul „Axente Sever” din Mediaș

Sponsor


alternative

Întrebări frecvente


În competiție pot participa toți elevii din clasele IX-XII care sunt pasionați de tehnologie și IT. Înscrierea în competiție se face în echipe de câte 2 elevi și un profesor coordonator.

Această competiție este oportunitatea ideală de a începe să programezi. Chiar dacă nu ai mai programat, nu trebuie decât să te gândești la o idee de proiect și să parcurgi cursurile noastre pentru a învăța noțiunile de bază.

Proiectul va cuprinde:

  • O prezentare Power Point de 7 slide-uri unde sunt atinse următoarele secțiuni: numele echipei și al membrilor echipei, scenariul (idee proiect, despre execuție), algoritmul folosit, elementele de execuție (taste, butoane etc.) și observații finale.
  • Toate fișierele proiectului (aplicația/proiectul în sine), arhivat și trimis pe email-ul competitii@adfaber.org, prin programul wetransfer.com(sau din drive share pe adresa noastra)
  • În prezentarea Power Point, un link către un video publicat pe youtube (“unlisted”), vizibil doar persoanelor care au link-ul, ce trebuie să prezinte proiectul rulând.
*Puteți folosi Loom.com pentru o captură a ecranului de calitate, apoi puteți trimite link-ul către video direct din platforma LOOM.

Resursele utile pentru realizarea proiectului le găsiți în cadrul secțiunii Resurse. Puteți folosi însă orice informații sau suport de curs disponibil online pentru a realiza proiectul.

Da, singura platformă care poate fi folosită pentru realizarea aplicațiilor este Greenfoot și trebuie să o descărcați pe laptop/computer.

Câștigătorii vor fi anunțați telefonic, urmând ca numele lor împreună cu detalii despre proiect să fie afișate pe site-ul competiției.

CONTACT

Hai să ne cunoaștem!Abonează-te la Newsletter!

Ocazional, îți vom oferi informații cu privire la proiectele noastre.
Află ce te interesează, când te interesează!


Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Consimtamantul GDPR